Ωράριο Πάσχα
Αρχειο

Το άλμπουμ του Δεκέμβρη!

Δεν μπορώ να πιστέψω ότι σε κάτι παραπάνω απο δύο εβδομάδες μπαίνουμε στον Δεκέμβριο!

Απίστευτο το πόσο γρήγορα πέρασε πάλι αυτή η χρονιά, αλλά είμαι ενθουσιασμένη που μπαίνουμε στην πιο χαρούμενο εποχή του χρόνου!

 

 

Μία απο τις αγαπημένες μου παραδόσεις - και πολλών απο εσάς! - είναι η δημιουργία ενός άλμπουμ μόνο για τον Δεκέμβριο.

Το December Daily ήταν ιδέα της Ali Edwards, ένα άλμπουμ για να καταγράφει την μαγεία αυτού του τόσο γιορτινού μήνα, και ξεκίνησε το 2007. Όχι μόνο μας ενθαρρύνει να καταγράφουμε την κάθε μέρα, εξού και το daily, αλλά και μας βοηθάει να θυμόμαστε τι πραγματικά έχει σημασία. Δεν έχω καλύτερο απο το να χαζεύω κάθε τόσο τα παλιότερα dd μου, είναι πραγματικά θησαυρός. 

 

 

Η ιδέα του άλμπουμ αυτού είναι να καταγράψουμε τις δραστηριότητες, αναμνήσεις, παραδόσεις, εκδρομές και όλες τις μαγικά ευχάριστες - και όχι μόνο θα έλεγα εγώ! - στιγμές του μήνα.

Αυτό μπορεί να γίνει είτε επιλέξετε ένα άλμπουμ με κρίκους και διαφάνειες, ένα flipbook, ένα notebook, ή ότι άλλα σας βολεύει!

 

 

Με τι όμως θα γεμίσω ένα ολόκληρο άλμπουμ, όταν κάποιες μέρες είναι απλά καθημερινή ρουτίνα; 

Αυτό που κάνω εγώ είναι να 'ψάχνω' να βρω αυτό το κάτι στην κάθε μέρα που την κάνει ξεχωριστή, μαγική...και όταν πραγματικά δεν υπάρχει τότε καταφεύγω σε κάποια απο τις κλασσικές ιδέες!

  • Οικογενειακές παραδόσεις
  • Αγαπημένες οικογενειακές γιορτινές συνταγές
  • Τα φωτάκια στο δέντρο 
  • Η διακόσμηση του σπιτιού
  • Η διακόσμηση της γειτονιάς και της πόλης μου
  • Αγαπημένο στολίδι
  • Αγαπημένο ρόφημα
  • Αγαπημένες χριστουγεννιάτικες ταινίες
  • Αγαπημένα τραγούδια

Ακόμα και οι μέρες που μένετε σπίτι, φορώντας τις αγαπημένες σας πιτζάμες και χαζεύοντας ταινίες στην τηλεόραση είναι στιγμές που αξίζει να καταγραφούν στο άλμπουμ σας γιατί και αυτές είναι κομμάτι της ζωής σας εκείνη την στιγμή!

 

 

Τι θα χρειαστώ για να ξεκινήσω;

Ενώ θα μπορούσα να σας γράψω μία ατελείωτη λίστα απο υλικά , η λίστα σας εξαρτάται αποκλειστικά απο εσάς!

Αλλά κάποια υλικά είναι βασικά...

  • Άλμπουμ με κρίκους, flipbook, tn, ή κάποια βάση που θα ντύσετε και γεμίσετε εσείς
  • Χαρτιά: μπορείτε να επιλέξετε μία συγκεκριμένη συλλογή για όλο το άλμπουμ, ή να ταιριάξετε κάποιες παλιότερες που έχετε ήδη στο σπίτι με μία καινούρια.
  • Κάρτες: προσθέστε κάρτες για το journaling είτε χρησιμοποιώντας αυτές που υπάρχουν στις χριστουγεννιάτικες συλλογές είτε δημιουργώντας δικές σας.
  • Διακοσμητικά: αυτοκόλλητα, 'αφρώδη' αυτοκόλλητα, αυτοκόλλητα απο chipboard, washi tape, enamel dots, πλαίσια για τις φωτογραφίες σας, sentiments και τόσα ακόμη...
  • Σφραγίδες/μελάνια: οι σφραγίδες προσθέτουν βάθος στις φωτογραφίες σας αλλά και στις κάρτες του journaling...

 

 

Πως ξεκινάω;

Τρία βασικά βήματα - μην αγχώνεστε είναι πολύ πιο εύκολο απο ότι φαντάζεστε!

  1. Συγκεντρώστε τα υλικά σας 
  2. Διαμορφώστε το άλμπουμ σας για κάθε μέρα 
  3. Τεκμηριώστε την κάθε μέρα - προσθέτοντας την/τις φωτογραφίες και το journaling.

 

 

Άποψη μου είναι ότι το πιο σημαντικό σε αυτό το project είναι να προσθέσετε την προσωπική σας άποψη, την ιστορία σας. Μπορείτε να γράψετε σκέψεις, στιχάκια ή ακόμη και μικρές ιστορίες που σας συνδέουν με τις στιγμές που καταγράφετε. Αυτά είναι που θέλετε να θυμάστε, και που θα μείνουν στα παιδιά σας όταν εσείς δεν θα υπάρχετε πια για να τους τα αφηγηθείτε...

Και εαν διατηρήσετε τον ρυθμό καταγραφής καθημερινά ή τουλάχιστον τακτικά, πιστέψτε με θα κάνει όλη την διαφορά. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποτυπώσετε πιο σωστά τις στιγμές και να μην πελαγώσετε μπροστά στο 'μέγεθος' του εγχειρήματος αυτού!

Με το project αυτό δεν υπάρχει σωστός ή λάθος τρόπος. Είναι ο δικός σας τρόπος.

Αφήστε την δημιουργικότητα σας να σας οδηγήσει και απολαύστε την μαγεία των γιορτών δημιουργώντας μια μοναδική ανάμνηση για τον μήνα Δεκέμβριο.

 

 

 

Αφήστε ένα σχόλιο