-->
 
Spectrum Noir Markers Sale
Αρχειο

Διαλέγοντας το σωστό πινέλο

Οι περισσότεροι απο εμάς - ερασιτέχνες ζωγράφοι 😊 - βρεθήκαμε κάποια στιγμή σε ένα κατάστημα ειδών καλλιτεχνίας κοιτάζοντας σαν χαμένοι το σταντ με τα πινέλα ζωγραφικής...τόσα σχήματα, μεγέθη αλλά και διαφορετικές τιμές.
 
Οι επιλογές μπορεί να είναι τρομακτικές, ακόμα και για κάποιον που ζωγραφίζει για λίγο καιρό! Πως να επιλέξεις το σωστό πινέλο για να ξεκινήσεις και σε τι χρησιμεύουν/προσφέρουν όλα αυτά τα διάφορα μεγέθη και σχήματα;
 
Σε αυτό το ποστ θα προσπαθήσουμε να σας βοηθήσουμε να καταλάβετε τα διάφορα σχήματα και μεγέθη και ίσως έτσι να μπορέσετε να κάνετε πιο εύκολα τις επιλογές σας!
 

 

 
Για πάμε λοιπόν...
 
 

 

 

 
 
- τα στρογγυλά πινέλα : με στρογγυλή μύτη, μερικές φορές μυτερή, με αυτά τα πινέλα θα ζωγραφίσετε γραμμές, το περίγραμμα αλλά και τις λεπτομέρειες. Οι γραμμές σας μπορούν να είναι λεπτές η φαρδιές ανάλογα με την πίεση που θα ασκήσετε.
 
- τα πλακέ πινέλα : με τετράγωνη μύτη, σε διάφορα μήκη, αυτά τα πινέλα είναι χρήσιμα ως επί το πλείστον για πιο χοντρές γραμμές αλλά και για να χρωματίσετε μεγαλύτερες επιφάνειες. Με την άκρη τους όμως, και με μικρή πίεση, είναι κατάλληλα και για λεπτές γραμμές. 
- τα filbert πινέλα : σε σχήμα οβάλ, αυτά τα πινέλα είναι καλύτερα απο τα φλατ σε γέμισμα χρώματος γιατί δεν φαίνονται οι πινελιές. Είναι επίσης ιδανικά για αναμείξεις/blending.
 

 

- τα πινέλα βεντάλια : τα πινέλα αυτά, με το σχήμα βεντάλιας, είναι ιδανικά για να ζωγραφίσετε φύλλα, λιβάδι απο λουλούδια αλλά και σύννεφα...η αλήθεια είναι οτι με τα συγκεκριμένα πινέλα μας αρέσει να πειραματιζόμαστε 😋
 
 
- τα angle πινέλα : είναι βασικά σαν τα πλακέ αλλά με ένα 'γωνιακό' άκρο. Είναι πινέλα ιδανικά για σκιάσεις αλλά και πχ στις γωνίες όπου δεν 'χωράει΄άλλο πινέλο, για να ζωγραφίσετε κλαδιά δέντρων η πευκοβελόνες 😉

 

 

 
 
Η γνώμη μας είναι οτι χρειάζεστε ένα απο κάθε σχήμα αλλά εαν μόλις ξεκινάτε και το budget σας είναι περιορισμένο, τότε θα λέγαμε οτι με ένα στρογγυλό και με ένα πλακέ θα είστε καλλυμμένοι. 
 
Τώρα όσον αφορά το μέγεθος, και εδώ θα προτείναμε να ξεκινήσετε με ένα μεσαίο μεγεθος και στην πορεία, ανάλογα με τις ανάγκες και το στυλ σας, να εμπλουτίσετε την συλλογή σας. 
 
Τέλος, πολύ σημαντικό είναι να περιποιείστε την συλλογή αυτή με τα ειδικά καθαριστικά η με το ειδικό σαπούνι για τον καθαρισμό πινέλων ζωγραφικής. Έτσι τα πινέλα σας θα ζήσουν για πάντα!
 
 

 

 
Αυτά λοιπόν και για σήμερα!
Καλά να περνάτε και τα λέμε την επόμενη εβδομάδα!
Φιλιά!
Αφήστε ένα σχόλιο