-->
 
Ωράριο Πάσχα
Αρχειο

Κατασκευή Κάρτας Τρίπτυχου με Τούνελ

Ελάτε να φτιάξουμε μια εύκολη, αλλά πολύ ενδιαφέρουσα κάρτα και να μάθουμε την τεχνική της κατασκευής "tunnel".

Τα "tunnel" books , εμφανίστηκαν περίπου τον 15ο αιώνα και είναι αυτά που σήμερα γνωρίζουμε ως βιβλία 3D. Οι σελίδες τους διαθέτουν "τρύπες" ή "παράθυρα" που επιτρέπουν στον αναγνώστη να δει κάτι που συμβαίνει πιο πίσω στο βιβλίο. Έτσι μέσα από μια διαδοχική σειρά παραθύρων και εικόνων σε κάθε μια από τις σελίδες του τούνελ, σχηματίζεται μια τρισδιάστατη εικόνα που λέει την ιστορία.

Πολύ συχνά αυτά τα βιβλία είναι διπλωμένα με την μέθοδο βιβλιοδεσίας ακορντεόν, δηλαδή οι σελίδες τους σχηματίζουν τρίπτυχα, τετράπτυχα κλπ. Άλλες φορές είναι αποτέλεσμα χαρτοκοπτικής, όπου σε ένα κανονικό βιβλίο ανοίγονται τρύπες σε διάφορα σχήματα και προστίθενται εικόνες. 

Εμείς σήμερα θα φτιάξουμε μια κάρτα που θα δημιουργεί ένα τρίπτυχο τούνελ. Θα χρησιμοποιήσουμε τα Aperture Gemini Dies από την Crafter Companion, αλλά αν δεν τα έχετε, δεν πειράζει. Θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε το tutorial και δημιουργώντας τα παράθυρά σας με ένα χάρακα και ένα κοπίδι.

Η τεχνική είναι εύκολη, μπορεί να την κάνει οποιοδήποτε level crafter, και έχει πάρα πολλές εφαρμογές: μίνι άλμπουμ, εξώφυλλα βιβλίων, layouts, κουτιά αλλά και ότι άλλο φανταστείτε.

Καλές δημιουργίες!

Μυρτώ

👉 Μπορείτε να βρείτε τα υλικά που χρησιμοποίησα στο βίντεο εδώ.

 

 

 

 

Αφήστε ένα σχόλιο