Αναζήτηση
Ελληνικά

Speedball Flex Screen Printing Fabric Ink - Μελάνι Μεταξοτυπίας, Alpine White 32oz

Κατασκευαστής: SPEEDBALL
Το Speedball Flex Fabric Ink είναι μελάνι μεταξοτυπίας ειδικά σχεδιασμένο για ύφασμα, με απαλή αφή, ελαστικότητα και δυνατή κάλυψη. Ιδανικό για t-shirts, tote bags και όλες τις υφασμάτινες δημιουργίες σου.
Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
€73,90
i h

Το Speedball Flex Alpine White είναι το λευκό που θέλεις όταν χρειάζεσαι πραγματικά έντονη, αδιαφανή κάλυψη σε ύφασμα. Η σειρά Flex έχει σχεδιαστεί για creators που θέλουν σταθερότητα, ελαστικότητα και ομοιόμορφο αποτύπωμα χωρίς σκληρή υφή. Απλώνεται υπέροχα στο screen, λειτουργεί άψογα σε βαμβάκι και μίγματα υφασμάτων, και παραμένει απαλή στην αφή ακόμη και μετά τη θερμοσταθεροποίηση.

Ιδανικό για t-shirts, συλλογές μικρής παραγωγής, block printing ή δημιουργίες με gelli plates, το Alpine White δίνει καθαρό, φωτεινό λευκό που ξεχωρίζει τόσο σε ανοιχτές όσο και σε σκούρες βάσεις. Καθαρίζεται εύκολα, είναι μη τοξικό και λειτουργεί άνετα ακόμη και σε μικρά στούντιο χωρίς εξειδικευμένο εξοπλισμό.

👉 Χαρακτηριστικά:

  • Λευκό αδιαφανές μελάνι μεταξοτυπίας (Opaque White)
  • Ελαστική, απαλή επιφάνεια μετά τη σταθεροποίηση
  • Κατάλληλο για βαμβάκι, πολυεστέρα, ρεγιόν & συνθετικές ίνες
  • Μόνιμο όταν θερμοσταθεροποιηθεί σωστά (heat set)
  • Δεν “σκάει” και δεν ξεφλουδίζει
  • Καθαρισμός με νερό & σαπούνι (water-based)
  • Μη τοξικό
  • Συσκευασία: 32oz / 946.3ml

🔥 Ιδανικό για:

  • Screen printing σε t-shirts & ρούχα
  • Block printing
  • Gelli plate printing
  • Υφασμάτινα projects & μικρές παραγωγές
  • Λευκές λεπτομέρειες σε σκοτεινά υφάσματα

Inspiration Tip:

Για βαθύ, καθαρό λευκό, κάνε δύο λεπτά περάσματα με ελαφριά πίεση και σταθεροποίησέ το με heat gun ή σίδερο. Το αποτέλεσμα παραμένει φωτεινό, εύκαμπτο και άνετο στο σώμα.

 

Χρόνος Στεγνώματος

Για καλύτερα αποτελέσματα, αφήστε τα έργα σας να στεγνώσουν τουλάχιστον για μία ημέρα πριν τα σταθεροποιήσετε με θερμότητα. Αν η σταθεροποίηση γίνει πριν στεγνώσει καλά το μελάνι, είναι πιθανό να παρουσιαστούν προβλήματα όπως κακή εφαρμογή, ράγισμα και σπάσιμο μετά από πλύσιμο.

Heat Setting

Η διαδικασία διαφοροποιείται ανάλογα με τον τύπο του υφάσματος όπως παρακάτω:

  • 100% Βαμβακερό: 300° για 1 λεπτό
  • Tri blend: 300° για 1 λεπτό
  • Μίγμα Πολυεστέρα: 300° για 40 δευτερόλεπτα

Χρησιμοποιήστε πάντα ένα κομμάτι χαρτί (parchment) για να καλύψετε το σχέδιο είτε χρησιμοποιήσετε πρέσα είτε σίδερο. Με τον τρόπο αυτό δεν θα κολλήσει το μελάνι στην θερμή επιφάνεια και εξασφαλίζετε ομοιόμορφη κατανομή της θερμότητας. ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν συνίσταται η χρήση άλλων τύπων χαρτιού (όπως για παράδειγμα φωτοτυπικό).

Μίξεις Χρωμάτων

Τα μελάνια FLEX δεν είναι pure process colors (περιέχουν προσμίξεις χρωστικών). Αυτό από τη μία τα κάνει εξαιρετικά αδιαφανή (opaque) αλλά από την άλλη, απαιτείται πειραματισμός από τους καλλιτέχνες για να δημιουργήσουν τη δική τους παλέτα.